Luke 3 «Utvidet trekant»

#inneholder egenreklame

Velkommen inn i luke 3. Nå går tiden så altfor fort. Første søndag i advent og alle greier. Håper du nyter tiden, inspireres av de herlige bildene i kalenderen og ikke minst prøver øvelsene.

Sjekk julekalender konkurransespørsmålet lenger ned i innlegget og bli med!!! Flott premie deles ut 🙂

I dagens luke viser Pernille fra PURO YOGA deg en av sine favoritter, «Utvidet trekant» også kalt Parsvakonasana. Øvelsen som er en lang strekk sideveis krever jobbing i hele kroppen og har mange egenskaper. En perfekt fortsettelse og utfyllende bevegelse etter ryggstrekken i luke 1  og deretter brysttrekken i luke 2.

Øvelsen  kan du gjøre hjemme, på jobb eller hvor som helst i verden. Du trenger en matte eller et fast underlag som gir deg godt grep. Det må ikke være for glatt, og nå kan du ikke ha på for trang bukse!! Enjoy!

Se veiledning av øvelsen under bildet, og få med deg del 1 av 4 i julekalenderens konkurranse nederst i innlegget. Du har vel fått med deg hva som er premien?

«UTVIDET TREKANT»: En av Puro-Pernilles favoritt-øvelse med sine mange egenskaper. Foto: Nicki Twang (www.twang.no)

Dette trener du: I «Utvidet trekant» frigjøres spenninger i skuldre og rygg. Samtidig får du en dyp strekk inni hoften rundt leddene og strekker hamstrings (musklene på baksiden av lår). Øvelsen bedrer også muskelær utholdenhet, da den er tung å holde over tid. Stillingen styrker muskler i ben, og rundt knær og ankler. Den strekker dessuten magemusklene, som vi gjerne glemmer å tøye. Øvelsen er kjent for sine terapeutiske egenskaper knyttet til fordøyelsesbesvær, infertilitet, menstruasjonsplager og korsryggsplager generelt.

Slik gjør du yoga-øvelsen: 

 • Varighet: Hold posisjonen mens du puster 5 til 8  lange inn og utpust.
 • Antall serier: 1 til 3, husk begge sider
 • Ganger per uke: Gjerne hver dag eller så ofte du kan gjerne, i kombinasjon med de to øvelsene i luke 1 og 2 nevnt innledningsvis, og som du finner på bloggen.

Selve utførelsen: 

 • Stå med venstre fot langt foran høyre. Avstanden mellom føttene er litt forskjellig fra person til person, men ha cirka 6 fotlengder mellom føttene.
 • Deretter snur du tærne på høyre og bakerste fot til ca 90 grader. Fremste fot peker rett frem.
 • Bøy så det fremste kneet og pass på at kneet peker i samme retning som tærne.
 • Kom så dypt ned mot 90 grader i kneleddet som føles komfortabelt for deg, og ikke lenger!!
 • Press ned i hælen på venstre benet slik at du opprettholder styrken i det fremste benet. (Det er det ofte mange som glemmer!). Samtidig strekker høyre benet bak. Skyve hælen aktivt ned i bakken. Da har du skapt et godt fundament med bena.
 • Plasser så venstre underarm på venstre lår og roter høyre ribbekasse opp i taket og tilbake/bakover, mens du fortsetter å skyve høyre hær fra deg.
 • Om du har kapasitet og for optimal effekt – prøv å sende halebenet i retning av høyre hæl.
 • Strekk høyre armen i samme retning som og i forlengelse av resten av kroppen – over hodet. Se mot hånden!
 • Dersom du får vondt i nakken kan du se rett frem slik at nakken er i ro.

God yoga og første søndag i advent! 🙂

Og lykke til i JULEKALENDERKONKURRANSEN!!! LES VIDERE HER: I dag i luke 3 er den første av de fire dagene du kan være med i julekalenderkonkurransen og dermed være med i trekningen av den flotte premien (les under bildet!) som trekkes og deles ut på julaften! DELTA NÅ ved gi ditt svar i kommentarfeltet på Facebook-posten om luke 3 – på følgende spørsmål:

Min morfar var en ivrig roer. Hva var hans lengste rotur? 

a) Sandvika – Holmestrand

b) Sandvika – Tjøme

c) Sandvika – Kristiansand

Alle som gir riktig svar er med i trekningen om premien! Svarer du riktig på flere av konkurransedagene, så har du større sjanse for å vinne. Følg derfor med hver dag for å få med deg når de neste konkurransedagene er!

PREMIE: Den fete, digge tightsen du ser på bildet fra www.babetteyoga.no er en del av premien vi deler ut på julaften til vinneren av Trines Treningsglede og PURO YOGAS julekalenderkonkurranse!

PREMIER

På selveste julaften deler vi ut flotte premier til en heldig vinner. I fire av lukene frem til jul (inkludert dagens luke 3) kan du delta i en enkel og hyggelig julekalenderkonkurransen, og være med i trekningen av følgende:

 • Gratis medlemskap i Trines Treningsglede online styrketrening i 3 måneder, til en verdi av 2070 kroner. Tren der du er fra nyttår! Les mer om onlinetreningen ledet av meg HER. 
 • Fete tights fra www.babetteyoga.no til en verdi av 998 kroner. Du ser tightsen på Pernille i luke 1 i morgen.

♥Klemmer fra Pernille & Trine♥

Følg gjerne Pernille og Puro på instagram: @pernilles_journey og @puroyoga

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

TILBUD TIL NYE: Er du interessert i å bli med i online styrketrening med Trines Treningsglede og trene hele kroppen regelmessig? Meld deg inn som abonnent før 01.01.2018 og få EN MÅNED GRATIS! Klikk på bildet nå! 

Du får god veiledning av meg, livesendinger og et motiverende treningsmiljø der du er! Les mer om onlinetreningen HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *