Gå deg sprek og ned i vekt

God kveld! 🙂 Er eller vil du bli du en turgåer og skal i form? Da bør du sørge for å komme deg ut av komfortsonen og «rusletempoet».

For hva er det som gjør gåing til en treningsform på lik linje med jogging, aerobic og andre kondisjonsaktiviteter? Hva må til for å forbedre utholdenheten og gåferdighetene? Jo – du må gå nok og regelmessig, og kanskje noe mer målrettet, systematisk, intensivt og variert.

Generelt så må du bli svett, sliten og få opp pulsen på turene dine!

Alt dette øker også forbrenningen og bidrar derfor til vektreduksjon!

Så hva er ditt potensiale?

 • Gå fortere, brattere eller med mer aktiv armbruk?
 • Skifte ut den samme og litt for flate runden som egentlig ikke utfordrer deg lengre?
 • Gå oftere?
 • Holde ut lenger av og til?
 • Komme deg opp av sofaen og faktisk gå?

Nå gikk det kanskje opp for deg at du må gi på litt mer skal resultatene komme. Eller har du visst det hele tiden, men finner ikke ork eller lyst?

Kanskje trenger du drahjelp fra en venn, av en trener eller ved å bli med i en gågruppe i nærmiljøet? Bor du i området Bærum/Oslo vest? Da kan du bli med meg og gågruppen min som starter opp tirsdag 22.august. Ta kontakt straks hvis du er interessert – ved å sende meg på mail – trine@trinestreningsglede.no! Jeg har både 8 ukers gå- og joggegrupper ved Bogstad badeplass. Vi skal gå oss i bedre form – og du kan bli med oss!!! Les mer om utegruppene mine HER.

Et gåprogram med planen lagt opp med økter over tid kan definitivt også få deg i form. Her på bloggen Trines Treningsglede har jeg ulike gåprogram, alle av en varighet på 8 uker. De er perfekte å gyve løs på nå hvis du vil begynne nå og komme i litt bedre form, og ikke minst kombinere med gågruppen min i marka.

Hvem som helst kan følg gåprogrammene (som du finner nederst i innlegget). Du får forslag til tre konkrete økter i uken og har dermed en plan med progresjon som du kan følge til formen kommer. Sjekk ut gåprogrammene her:

8 ukers gåprogram del 1

8 ukers gåprogram del 2

Ved å gå raske turer kan du ta naturen, omgivelsene og årstidene innover deg mens du kommer i form. Dette er bare en av mange grunner til å gå.

LES OGSÅ:

15 gode grunnene til å gå

Gåing er også trening!

Hvis du elsker å gå så ville jeg fortsatt med det, men strekk deg etter noen utfordringer og ta formen til nye høyder – skritt for skritt. Du fortjener også fremgang og effekt.

Her er en enkel veiledning for nybegynnere på gåing: 

 • Gode sko er bra. Men bruk gjerne de du har. Det viktige er å bytte ut over tid. 
 • Gi deg tid til å venne deg til regelmessige turer. Tre dager i uken med rask gange er nok i starten. Øk på forsiktig. Gå gjerne ekstra om du vil. Gange er lite belastende og gir samtidig god trening og økt kaloriforbruk. 
 • Finn ulike gårunder. Slik får du variasjon – både puls- og belastningsmessig. Det er dessuten lite motiverende hvis du alltid går den samme runden. 
 • Variasjon generelt er det beste ved all type trening. Veksle gjerne også mellom intensitetsnivåer, slik som du vil få oppfordringer til i programmet som kommer. 
 • Gå også på varierende underlag og mest mulig på grus og sti. Jo mer ulendt, jo bedre, ville min dyktige fysioterapeut si.
 • Tren gjerne tåhev ved siden av gåing. Da får du sterke, sunne legger og tåler mer. Styrkeøvelsen for leggene er enkel og kan gjøres hvor som helst. Se egen sak med tips til øvelser her!
 • Å strekke ut leggene hver gang du har gått, mens du er varm, er skadeforebyggende.  
 • Om du klarer bør du alltid prøve å gjennomføre etter planen og avslutte turen med en positiv følelse. 

Kunne du trengt et treningsprogram som sier hvordan du skal legge opp turtreningen for at du skal komme i form? Sjekk ut min to gåprogram og se hvilket som passer best for deg.

God tur, trening og helg!

Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *