Tre veier til høyere forbrenning

#inneholder egenreklame

aktiv2

Du hører kanskje ofte at jogging og rolig langkjøring er den beste «slanketreningen», men vit at du kan bruke alle kondisjonsaktiviteter og ulike type økter til å øke forbrenning. For eksempel dans, langrenn og aerobic. All form for økt bevegelse bidrar til økt forbrenning og dermed vektreduksjon. Og styrketrening bidrar effektivt i det lange løp. Det er dessuten alltid smart å variere.

Lær yoga-øvelser i Trines Treningsglede julekalender. Her er luke 1 «Nedover hund»

Ved ønske om å komme i bedre form eller redusere overvekt, kan man øke treningsmengden og/eller forbrenningen med et variert og sunt treningsopplegg. Det er flere måter å justere den treningen man allerede gjør i dag og som man trives med.

3 faktorer som du kan påvirke:

 1. Jo oftere du trener, jo mer forbrenner du.
 2. Jo lengre du holder ut, jo mer forbrenner du.
 3. Jo høyere intensitet du har, jo mer forbrenner du.
Mitt råd er at du benytter deg av bredden med muligheter og trener variert på den måten som fungerer best for deg. Utfordre gjerne deg selv til å øke treningsmengden og forbrenningen!
 • Noen dager kan du for eksempel sørge for å ha høyere intensitet enn ellers. Gå litt ut av komfortsonen og få pulsen opp et nivå. Enten planlegger du en hard økt i løpet av uken. Da trenger du ikke holde på så lenge. For eksempel ved at du går eller jogger en kupert runde, en løype med stigning, eller at du går med høyere tempo. Hvis du ikke er typen som liker å planlegge, går det også an å kjenne mer etter på dagsformen. De dagene du kjenner mer overskudd, tar du hardere i.
 • Andre dager holder du et roligere tempo med lav/middels puls. De dagene du trener rolig eller de dagene du har mer tid til trening, kan du jo legge opp til å holde på lengre (øke varigheten på økten).
 • Visse uker får du kanskje verken trent hardt eller lenge? Da har du fortsatt muligheten til å oppnå en høy total forbrenning ved å sørge for litt aktivitet hver dag, samt å ta mer aktive valg i det daglige. Slike uker kan man også trene en dag eller to mer enn man pleier for å øke den totale forbrenningen.

Fikk du lyst til å utfordre deg selv på ett eller flere av disse tre områdene? Og gi litt på?

Del gjerne i kommentarfeltet her eller på facebook-siden!

God trening!

Trine 🙂

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

TILBUD TIL NYE: Er du interessert i å bli med i online styrketrening med Trines Treningsglede og trene hele kroppen regelmessig? Meld deg inn som abonnent før 01.01.2018 og få EN MÅNED GRATIS! Klikk på bildet nå! 

Du får god veiledning av meg, livesendinger og et motiverende treningsmiljø der du er! Les mer om onlinetreningen HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

2 kommentarer

 1. Åsne HB

  Hva slags kosthold har du?

  1. Trines Treningsglede

   Hei Åsne! Jeg forsøker å spise etter Statens råd for ernæring. Jeg spiser alt men ikke alltid!
   God helg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *